SCHOONMAAK

OP ZOEK NAAR SCHOONMAAK-WERKZAAMHEDEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN!

SCHOONMAAK

Een schone omgeving is belangrijk. Of het nou gaat om een kantoorpand of een woningcomplex: je omgeving is je visitekaartje. Je wordt vaak beoordeeld op hoe je omgeving eruitziet. De Hoogmeer zorgt er ten alle tijden voor dat dit visitekaartje in zijn waarde wordt behouden. Ons team streeft naar perfectie. We zorgen ervoor dat u altijd tevreden terug kan kijken naar de werkzaamheden die geleverd zijn! 

OPENBARE RUIMTES VAN COMPLEXEN

Wij maken voor verschillende woningcorporaties of particuliere verhuurders de openbare ruimtes van appartementencomplexen schoon. Je kunt met ons een afspraak maken voor 

 • Periodieke schoonmaak; 
 • Schoonmaak op afroep, of; 
 • O-beurten 

Alle wensen worden met u op maat besproken. Vaak komen wij dan ook op locatie langs. Zo hebben wij een goed beeld van uw wensen en behoeftes. 

SCHOONMAAK VAN KANTOORRUIMTES

Een schone werkomgeving is essentieel voor het personeel en zijn klanten.  Stof en vuil hoopt zich snel op in een werkomgeving. Denk maar eens aan al die vieze toetsenborden! Daarom is een vaste, periodieke schoonmaak belangrijk. We maken duidelijke afspraken over wat er gepoetst dient te worden, zodat de werkomgeving weer straalt.  

SCHOONMAAK VAN WONINGEN

Samenvattend houdt dit in: 

 • Na het ontruimen van de woning de woning geheel schoon opleveren 
 • Schoonmaak voorafgaande renovatiewerkzaamheden* 
 • Schoonmaak na renovatiewerkzaamheden 
 • Schoonmaak na achterstallig onderhoud van vorige bewoner(s) 
 • Waterschade schoonmaak 
 • Schoonmaak van roetschade 
 • Het verwijderen van nicotine op de wanden en plafonds 
 • Het verwijderen van schimmelplekken** 

* Bij ernstige vervuiling 
** De oppervlakte hiervan  

SCHOONMAAK VAN GALERIJEN

Hierbij voeren wij de volgende werkzaamheden uit: 

 • Putten en goten reinigen 
 • Alg verwijdering door middel van hoge druk 
 • Alg bestrijding uit voorzorg 
 • Reiniging van hekwerken 
 • Reiniging van glasplaten 
 • Reinigen van beplating 

VLOERONDERHOUD

Er zijn verschillende soorten ondergronden, die allen een speciale behandeling nodig kunnen hebben. Wij doen vloeronderhoud op verschillende soorten oppervlakten. Hieronder een paar opties die wij veelvoudig uitvoeren: 

Binnenzijde complexen/ openbare ruimtes: 

 • Ontvetten (verwijdering van de waslaag)
 • Opnieuw in de was 

Buiten openbare ruimte: 

 • Onderhoud veeg-werkzaamheden 
 • Onderhoud schrob-werkzaamheden 

MATTEN EN VLOERBEKLEDING

Het is belangrijk om matten en vloerbekleding regelmatig te reinigen. Vaak zie je het niet, maar hierin hoopt zich in zeer korte tijd enorm veel stof en vuil op. Vooral op een werkplek waarbij mensen komen en gaan is het belangrijk dit hygiënisch te houden. Wij kunnen daarbij helpen door matten en vloerbedekking te diepstomen of te shamporellen!  

DAKGOOTREINIGING

Een dakgoot kan op ten duur flink wat vuil verzamelen. Het is belangrijk om dit niet te laten ophopen. Door de opstapeling van al dat vuil kan het regenwater na verloop van tijd niet meer goed worden afgevoerd.  Eventuele organische resten kunnen zelfs humus vormen, waarin zich zaadjes kunnen nestelen. Om verstoppingen (of erger) te voorkomen moet een dakgoot dan ook regelmatig schoongemaakt worden, vooral na de herfst. 

Voor appartementencomplexen met een garage is het belangrijk om de goot met regelmaat te controleren. Een elektronische roldeur kan kapotgaan of een garage kan onderlopen als gevolg van verstopping of overlast van water. 

Voor u de tip: zorg ervoor dat de dakgoten/ goten regelmatig gecontroleerd worden. Mocht dit echter niet het geval zijn, is een lekkage of overstroming haast onvermijdelijk. 

GRAFFITIVERWIJDERING

Zoals iedereen weet is graffiti niet gemakkelijk te verwijderen. Dit komt omdat er veel verfsoorten in omloop zijn met verschil in chemicaliën. Vooral zwarte of donkere kleuren zijn moeilijk te verwijderen. 

Verf trekt in de poriën van zijn ondergrond, waardoor er vaak eerst een proefstuk moet worden gemaakt om te beoordelen welke middel geschikt is of dat dit door middel van hoge druk te verwijderen is. Wij werken met verschillende middelen uiteenlopend van de sterkte en behandeling die hierbij nodig is. De kans is hierdoor aanzienlijk groter om het kunstwerk te verwijderen. 

Bij een houten ondergrond is het echter oppassen: door het agressieve middel of hoge druk kan de oppervlakte afbladeren. Nadat we een proefstukje hebben gezet, nemen wij contact op met het daarbij behorende advies. 

GROFVUILVERWIJDERING

Mocht er door vervuiling van bewoners in en rondom het complex vuil staan, laat het ons weten: wij halen het voor u weg. Ook in de woningen, tuinen of containers die vol zitten door de (oude) huurders/ eigenaren voeren wij af. 

Met grote hoeveelheden waarbij een container aan te pas moet komen, gaan wij eerst even langs en geven wij vaak nog dezelfde dag de prijs door. 

PARKEERGARAGES

Vaak komt er in parkeergarages vervuiling voor. Ook al is een parkeergarage nogal gewoontjes, is het toch belangrijk om deze schoon te houden. Daarom verwijderen wij grofvuil en vegen en/of schrobben de parkeergarage schoon. Zo voorkom je vuilophoping en tevens gladheid van het vloeroppervlak.  

WONINGONTRUIMING EN EINDSCHOONMAAK

Voor het ontruimen van de woningen door uitzetting of overlijden hebben wij in de afgelopen jaren veel samengewerkt met de woningcorporaties. 

Stoffelijk overschot wat een tijd heeft gelegen en is overgedragen, laat nadien een zeer penetrante lucht achter. Wij bestrijden dit met een agressief verdelgingsmiddel die vervolgens de micro-organismen dood en plaats maakt voor de frisse lucht. 

Wij staan direct voor u klaar. Bij spoed zijn wij voor u de oplossing. Wij zorgen dezelfde dag nog voor een offerte. Wij kunnen het werk met discrete snelheid en op korte termijn voor u oppakken. 

WATERSCHADE

Wat te doen bij ondergelopen kelders, parkeergarages, woningen?  Ons bellen natuurlijk! Wij lossen het voor u op met behulp van onze waterzuigers. Zij zuigen het water binnen een ogenblik zorgvuldig op. Tenzij u het natuurlijk geen probleem vindt ineens een zwembad te hebben… 

De Hoogmeer - oud logo

POSTADRES

Gildestraat 12B 
6606 AH Niftrik