Glazenwasserij

Wij verzorgen glasbewassing bij o.a:

  • Kantoorgebouwen
  • Wooncomplexen
  • Flatgebouwen

Dit gebeurd handmatig of door middel van ons Osmose systeem.

 

Gevelreiniging ‘beperkt’

Divers onderhoud in het kort:

  • Trespa beplating
  • Aluminium beplating
  • Damwanden
  • Kunststof kozijnen reinigen & oppoetsen
  • Aluminium kozijnen reinigen & oppoetsen

 

Reinigen zonnepanelen

Uw zonnepanelen worden door Osmose-Glasbewassing duurzaam gereinigd met enkel osmosewater, zonder reinigingsmiddelen.

Osmose water is water waarin geen mineralen en zouten meer aanwezig zijn. Hierdoor krijgt u geen “kalk vlekken” op uw panelen wat het rendement verhoogd. Daarnaast heeft dit water een sterker reinigend vermogen dan normaal leidingwater.

 

OSMOSE systeem

Wat is een Osmose systeem?

U kunt uw ramen of zonnepanelen het beste reinigen met osmosewater. Osmose water is water waarin geen mineralen of zouten meer aanwezig zijn. Hierdoor krijgt u geen “witte vlekken” op uw ramen of zonnepanelen. Daarnaast heeft dit water een sterker reinigend vermogen dan normaal leidingwater. Het gaat namelijk een verbinding aan met het aanwezige vuil en zal het zelfs uit de poriën van uw ramen of zonnepanelen halen.

Tevens worden er bij elke glasbewassing de kozijnen en de beluchtingsrooster mee gewassen. Houd er wel rekening mee dat diverse dorpels op bepaalde hoogte minder overzicht bieden, waardoor de kracht van het wassen kan afnemen. Dit heeft te maken met de bereikbaarheid en de stand van het systeem.

 

Hoe werkt het?

Wij maken gebruik van een uitschuifbare telescoopsteel. Deze steel is voorzien van een zachte borstel en een sproei-installatie, die het osmose water op de ramen, kozijnen en/of gevels sproeit. De zachte borstel verwijdert het vuil. Vervolgens wordt het na gesproeid met osmose water, waardoor het streeploos en vlekkeloos schoon op droogt. Ramen, gevels, zonnepanelen, beplating, dakkapellen etc. kunnen hiermee op eenvoudige wijze worden schoongemaakt waardoor er geen extra hulpmiddelen nodig zijn, tot een maximale hoogte van 10 à 15 meter. Bij hoger dan 10 à 15 meter komt er een hoogwerker of verrekijker aan te pas, wat per complex verschillend is vanwege de bereikbaarheid.

De kwaliteit van dit systeem is bij de eerste ramenwasbeurt 90%, als u dit vervolgens herhaalt zal dit resultaat 100% worden.

De eerste keer kan het voorkomen dat u kleine witte vlekken ziet. Dit zijn de vuil- en zeepresten uit de poriën van de ramen en kozijnen. De zeepresten komen voort uit de olie die in de meeste schoonmaakmiddelen aanwezig zijn. Omdat er een andere schoonmaakwerking wordt toegepast kan dit effect ontstaan. Dit betekend echter niet dat de zeepresten schadelijk zijn voor uw ramen en kozijnen. Osmose is milieuvriendelijk en er wordt geen gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen.

 

Wat als u uw ramen niet goed onderhoudt?

Als gevolg van kunnen de ramen kunnen zodanig worden aangetast dat hier aanslag op vormt. Dit kan komen door veroudering of het niet onderhouden van uw ramen. Dit noemen wij verwering. Hier moet een specialist aan te pas voor komen om te oordelen of uw raam nog kan worden gereinigd. De kosten kunnen vervolgens hoog oplopen, aangezien er speciale middelen aan te pas moeten komen of uw raam moet worden vervangen.